polariserte briller
Solbriller

Hvad er polariserede solbriller

Uanset hvilken type solbriller du i sidste ende ender med, er det vigtigt at sikre dig, at det par, du vælger, er polariseret.

“Polariseret” er bare en fancy, videnskabelig måde at sige “soltæt på.” I en nøddeskal betyder det, at linserne er blevet kemisk behandlet for effektivt at filtrere en del af det indkommende lys ud i bærerens miljø.

Polarisering holder følsomme peepers beskyttet mod potentielt skadelige UV-stråler uden at påvirke synligheden.

Men vær advaret – bare fordi det par, du ser på, har det lille “Polariserede” klistermærke, betyder ikke nødvendigvis, at det er dine hårdt tjente penge værd.

Producenter af billige briller reducerer ofte omkostningerne ved at børste et tyndt lag lysblokerende kemikalier på ydersiden af deres linser, hvilket resulterer i en skrøbelig film, der kan begynde at ridse på kort tid.

Et godt lavet par solbriller vil til sammenligning bestå af et kemisk laminat, der er klemt mellem to eller flere lag af holdbart linsemateriale.

Forskellen i kvalitet kan ikke altid ses på et øjeblik, men det vil være meget tydeligt, når det kommer til det generelle udseende, følelse og ydeevne for selve brillerne.